Blogin takana

by Laura / Irtiottoja

Hyväntoivonniemi

Blogin takana hääräilee Laura – jatkuvaa matkakuumetta vuodesta 1986 lähtien poteva tamperelainen. Reissukärpänen pääsi iskemään jo pienenä vakavasti ja vuosien varrella ulkomailla on vietetty jo toista tuhatta päivää, yhteensä yli 7o eri maassa. Matkustaminen on ollut jo taaperosta asti isossa roolissa elämässäni. Tarina kertoo että olen mm. todennut vanhemmilleni alle kouluikäisenä että ”Jos ei lähetä ulkomaille, niin mennään sit edes Italiaan..”. Tämä kertonee jo paljon siis. Lisää matkustushistoriastani voit lukea vaikkapa täältä.

Matkoilla pyrin monipuolisuuteen, haluan upottaa varpaani hienoon valkoiseen hiekaan autiolla rannalla, sukeltaa tropiikin vesissä, vaeltaa vuorilla ja kohdata eläimiä luonnossa. Janoan henkeäsalpaavia maisemia. Viihdyn suurkaupungin sykkeessä, mutta pienet ja sympaattiset kylät houkuttelevat monesti myös luokseen. Toivon näkeväni maailmaa mahdollisimman paljon elämäni aikana, siksi matkani ovat usein hyvin erilaisia, ja harvoin niitä tavanomaisimpia.

Lista kohteista joissa on ehdottomasti käytävä sen kuin kasvaa, joten silloin kun ei olla reissussa, suunnitellaan sellaista. Pyrinkin siihen, että aina edelliseltä lomalta palatessa on jo seuraava matka tiedossa, miksei useampikin. Lähtökohtaisesti en kovin helposti palaa tuttuun kohteeseen, vaan pyrin aina matkaamaan uuteen kohteeseen, mutta välillä palataan myös niihin tuttuihin ympäristöihinkin, tästä hyvänä esimerkkinä on suosikkikaupunkini New York, jossa vuosien varrella on tullut käytyä jo seitsemän kertaa.

Blogi on ensisijaisesti kanava purkaa matkustamiseen liittyvää liiallista energiaa, sekä kirjata muistiin kokemuksia matkan varrella sattuneista selkkauksista ja seikkailuista. Näin ollen tästä blogista löydät paljon fiilistelyä ja omakohtaisia kokemuksia, vähemmän faktapainotteista kohde-esittelyä ja Top10-listoja. Jos pohdit, miksi maailmaan syntyi taas yksi matkablogi lisää, niin aivan ensimmäisessä postauksessa availin syitä hieman tarkemmin.

Kiva kun poikkesit, tuu toki toistekin!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More